Reportage 2011

Country Team Johnsen

<meta name="google-site-verification" content="XnEPzudGE57xR8kONqLs-jY0XMA5-F8r6lJosOMeNno" />

REPORTAGE 2011

med KÅRE JOHNSEN

 

DEN ENDE SOM PREDIKAR I COWBOYHATT!?

Genom mitt tuffa liv fyllt med nederlag så har Herren med sin och Lenas hjälp rest mig upp till ett segrande liv. Redo att tjäna Herren med hela mitt hjärta! Så därför tar jag på mig Cowboyhatten slänger gitarren på skuldran och går tilldem som behöver evangeliet idag!

 

MIN TUFFA START I LIVET

Kåre Johnsen också kallad Cowboytvillingen är mitt namn, gift med Lena Johnsen. Vi driver Country Gospel TV och är programledare och sångevangelister. Herren har verkligen visat sin nåd och upprättelse i mitt liv.

 

Jag ska börja från början. Jag är född som tvilling i Skien i Norge. Redan som 19 åring visste jag att jag var alkoholist och pillernarkoman.Vi började tidigt att spela i orkester jag och min tvillingbror. Vi var 14 år när vi spelade till dans första gången. Som 10 åring drömde jag om att bli en Countrystjärna men för mycket fylla och blev kastad ut av orkestern när jag var 19 år.

Mitt i detta kaoset så drabbades jag också av en fraktur på höften i ett fylleslagsmål.

Jag gick med öppen fraktur i 14 år och det var ett smärthelvete tills jag blev opererad.

 

OMVÄNDELSEN MIRAKLET

Jag var i mitt hus samman med tvillingbroren min 1982 och jag hade precis köpt en ny hembränningsapparat. Min tvillingbror hade just blivit kastad ut av sin sambo.

 

Han hade ingen plats att gå hem till och vi sitter där och dricker.

 

En Tattare kommer inom och han säger ”ni kan få något som är starkare än vad den där hembräningsapparaten kan ge”. Jag svarade honom ”Det tror jag inte för det är precis nytt, det kan du se på min bror som är full som en kavring” Tattaren, Peter Ludvig Petersen som han heter, lånade min gitarr och spelade två kristna sånger. Min tvillingbror föll till golvet av den kraft som kom in i rummet och börjar ropa Jesus är du till så fräls mig. Där blir han frälst, löst från alkoholproblem och helad för astma som han haft sen han var liten. Där började förändringen. Det var faktiskt det andra miraktlet som jag hade sett.

 

TRAKTOR MIRAKLET

Det första miraktlet som jag var med om var när jag var 18 år och min tvillingbror, Svein körde en traktor. Vi hade gått tom på öl så vi skulle köra och hämta mer och jag sätter mig på taket på traktorn. Vi körde över en is och min kompis hängde bakom traktorn på skidor.Min morbror stod vid sidan av traktorn. När vi kom på land så körde Svein ner i ett hål i vägen. jag blev kastad av mellan framhjulen och bältet med de stora snökedjorna. Han körde upp på mig med det stora hjulet. Jag hörde hur det knakade i mig och så blev det svart. När jag kom till mig själv igen visste jag att något hade hänt. Jag hade ont i magen och bröstet där

 

jag var helt flådd. Det jag inte visste var att Svein efter att han kört av mig igen hade sprungit till skogen och ropat Gud och Jesus gör så jag inte har dräpt min bror. När han kom tillbaka så stod jag upp på bena. De vill bära mig till bilen men jag sa nej, ”har jag inte börjat hosta blod tills vi kommer till sjukhuset så fortsätter vi festen”. De ville få mig till akuten, men det slutade med att vi fortsatte festen. Jag tror Svein aldrig glömde det som skedde där.

 

Och så 10 år senare så är Svein på min fyllefest och får uppleva att bli född på nytt, löst och helad. Han blev som en helt ny människa. Detta var starten på ett nytt liv för oss bägge två för efter ett tag blev jag också med. Märkligt med det där med att bli född på nytt. Jag sa till Petter-Ludvig ”jag vill inte bli som alla de där andra kristna. ”Nej”, sa han ”det behöver du inte bli, men säger du inte ja till Jesus så går du till helvetet, Kåre” jag svarade, ”Det är nog sant det” Så bad vi en bön tillsammans och dagen efter kände jag att det var så märkligt när någon ringde mig och svor att det sved i hjärtat. Det hade verkligen hänt något i mig också.

 

”COWBOYTVILLINGENE” I HERRENS TJÄNST

Jag och min tvillingbror Svein reste mycket tillsammans i Norge och tjände Gud fram till 1995. Vi hade en egen image som cowboyer och spelade kristen country sk.Country Gospel.

 

Vi förkunnade också evangeliet. Många blev kristna runt oss. 100 av våra kompisar i Skien bl.a. Vi reste många platser i Norge och fick uppleva väckelse på flera ställen bland annat i Myre i Vesterålen.

 

När vi kom tillbaka till Skien och Oslo området 1989 så startade vi När-tvsändningar i Oslo med Erling I Nielsen från Danmark. Min käre vän Jan Hannvold var också med oss senare. Genom tv arbetet kom vi in i en stark väckelsevåg och många människor blev frälsta. Hans Bratterud som ägde TV stationen har namn på 10000 människor som blev frälsta under den perioden som När-TV fanns i Oslo.

 

HAVERI OCH NY START

I slutet på nittiotalet gick jag igenom tuffa tider i mitt liv. Äktenskapet krachade och jag vacklade i hela min livssitution. Det blev tuff och kall tid då många av dem som jag trodde var mina verkliga vänner vände mig ryggen.

 

Somamren 2002 hade min gode vän, Nils Bakke som är journalist fått mig på sitt hjärta och bad mig att komma till Uppsala i Sverige. Jag kom sedan att bosätta mig i Sverige och träffade Lena som jag nu har varit gift med i 8 år och det var en fantastisk gåva. Jag säger att det går an att börja på nytt. Gud vill gärna återupprätta även om det bästa är att aldrig göra några fel, men tyvärr lyckas inte alla välja rätt partner i livet. Men Gud förlåter oss och ger oss på nytt en chans.

 

Lena var sångerska och trebarnsmor. Så jag kom in i en familj och blev som en pappa för hennes barn. Vi flyttade till Edsvalla utanför Karlstad till det sköna Värmland.

 

UPPRÄTTELSENS VÄG

Men inom mig hade jag det fortsatt inte bra. Jag hade varit en kändis i Norge och ”trampat i salladen” som det heter. Det hade skett fel i privatlivet som jag inte ville skryta med så kände jag mig förkastad. och det var tufft. Jag ville faktiskt att Herren skulle hämta mig hem. Jag ss till vår Herre att du får ta mig hem. Lena kommer in och finner mig livlös i sängen.

 

Utan puls och jag andades inte. Jag var på väg över. Hon ropade på Gud och på mig att komma tillbaka i Jesus namn och det jag kan minnas när jag kom tillbaka var att hon sa ”Kåre, du måste tro att du är värdefull, ingen kan ta din plats” Detta sa hon flera gånger natt och dag. Det gjorde något med mig som person och ett inre helande började.

 

Vi reste också till Bill Stenbergs möten som betydde mycket för mitt inre helande också. Nu behövde jag bara finna vilken väg hur vi skulle arbeta för Herren. För det var vi eniga om att tilsammans tjäna Gud.

 

STRÄCKA SIG MOT VISIONEN

Profeten, Ken Simpson från Dallas som jag träffade i slutet på 90 talet i Norge profeterade över mig och sa.”Du har gått igenom tuffa ting. men det kommer att bli tuffare. En dag ska du flytta över gränsen och utifrån den platsen där du bor ska en väckelse gå fram och du ska till och med nå andra regeringar. När jag lyssna på den profetsian som jag hade på kasettband så förstod jag att det handlar om nu. Lena sa till mig att jag skulle ta fram drömmen och visionen igen och att vi skulle strida för den tillsammans.

 

Vidar Hansen från Drammen hade hjälpt oss att spela in våra två första cder och det kändes bra men jag hade ett större mål. TV arbetet som jag redan i mitten på 1980-talet fick ett starkt kall till av Gud brann i mitt hjärta så vi köpte oss två små videokameror och jag byggde om en gammal båt med tak på i rött, vitt och blått – norska färgerna förstås. Vi skrev webadress och telefonnummer och Country Team TV som vi ville kalla programmen.

 

Denna båt var vi ute och körde på älven en dag då jag får se två skygga bävrar komma och lägga sig in till båten. Trädens blad lät som de klappade i händerna och jag hörde en röst säga ”Kåre fortsätt visionen drömmen är din” Det blev som ett tilltal till mig att kämpa vidare. Herren använder ofta naturen för att uppmuntra oss.

 

VIDARE I TV ARBETET

Lena fick också ett tilltal från vår Herre angående kameror, för hon förstod att de två små som vi hade inte skulle duga till tv arbete. Vi skulle få en kamera. Några vänner knackar på en dag och erbjuder oss två semipro Sony videokameror. Vi betalade för en så det blev som Herren sagt vi fick en av dem.

 

Vi gjorde en del tv program till kanal 10 under Tommy Josefssons ledning – det blev starten in i TV-arbetet igen. Även på kanal 10 har vi gjort en del program senare.

 

På Gospel Channel Scandinavia är vi idag med flera inspelade program i veckan plus ett direktprogram på torsdagarna. Kl. 20.00 – 22.00 som sänds från Dröbak i Norge. Den som har parabol mot Thor 2 kan se denna kanal. Den finns också på internet www.gospel.tv. .

 

Kanalens säte ligger på Island och vi var där för några år sedan och mötte en Indinakvinna som gav mig en gåva. Ett smycke med tre bävertänder. Det var som en stämma sade ”glöm inte turen på älven”. Det blev som en hälsning från Fadern, Sonen och den Helige Ande. Det kändes väldigt stort!

 

TJÄNA GUD TILLSAMMANS

Lena har betytt så mycket för mig och vi har nu tjänat Gud tillsammans flera år, rest som sångarevangelister i Sverige och Norge. Tillsammans har vi gjort flera cder och många tvprogram. Hon har en otrolig sångstämma och sjunger allt från klassiskt till country.

 

Hon skolade sig klassiskt den tiden hon bodde i Stockholm och var med i flera fina körer. Både jag och Lena gör mycket av vårt musikaliska material själva.

 

Vi vill nå ut och förkunna det rena evangeliet så människor blir frälst. Visa på vår Herres mirakulösa helandekraft. Gud älskade hela världen inkluderat Sverige och Norge. Vi har stor tro på ett väckelsegenombrott nu i vår tid.

 

FRAMTIDSPLANER

Vi producerar också tv där vi nu bor nu i Vålberg på utsidan av Karlstad. Våra vidare drömmar är att kunna sända härifrån på direkten. Huset är på 600 kvm så det ryms en tvstation här. Att vara varje dag på direkten är det ultimata önskan. Jag har sett så många människor bli berörda av Gud genom tv. Både frälsning och helanden. T.ex en man som ringde in dödssdömd i Kols blev omedelbart helad. Så det har varit en helt speciell tid för oss och mer ligger framför. Lena står vid min sida som programledare. Hon är farligt skarp och kommer med många guldkorn. Vi upplever en sådan respons idag som vi aldrig upplevt förut. Så det är knallstarkt.

 

Vi söker vänner som vill stå med oss både med arbetsuppgifter, förböner och ekonomiskt. Vi vet att tv arbetet kan nå väldigt många människor men tiden är kort och vi måste göra något medan vi har frihet att förkunna evanegeliet genom media.

 

DINA DRÖMMAR ÄR OCKSÅ VIKTIGA

Jag gick in i den drömmen som jag bar i mitt hjärta. Det vill Herren också att du ska göra – du är så värdefull ingen kan ta DIN plats. Kom in i den du också låt ingen förstöra den för dig. Om det har gått i i krach så res dig upp och börja på nytt. Vi har en kärleksfull Gud som längar efter att göra oss hela och sätta oss in i sin plan igen!

 

 

/Kåre Johnsen

 

 

Skrivet av Lena Johnsen

 

 

INTRESSANTA ARTIKLAR

 

  • Läs en artikel om Kåres historia som var i tidningen Inblick v.40 2009

 

 

  • Läs här Reportage